Historiskt Paket

Hägna Gammelgård Od

Vi tänker att ni med ett brinnande historiskt intresse ska få tillfälle att fördjupa er under en hel helg med historia både hos oss och på Hägna Gammelgård i Od. Ca 2 timmars guidning med avslutande fika på närbelägna Bokcafet i Od.Hägna Gammelgård är en gammal gästgivargård med samlingar av gamla bruksföremål, verktyg och redskap. Gästgiveriets spännande historia börjar under 1600 talet och finns i väl bevarat skick än idag.
Här på Hallanda gör vi en historisk vandring för att se de landmärken och omtalade platser som finns kvar förutom byggnader. Sägner eller sanning, det får vi tvista om!


Vinterpaket

Vi har funderat på vad vi vill att ni upplever hos oss en helg mitt i vintern. För vi har ju många trevliga vinteraktiviteter här i vår omgivning. Man behöver inte åka till fjällen för att åka skidor, eller ta en tur med häst och släde. Vi har flera fina slalombackar i vår närhet, ca 25 min bilresa. Eller om man åker till grannbyn Jäla, där finns Lena på Jäla Häst och skog, som med sina fina hästar gärna tar en tur med släden eller vagn om det inte finns någon snö. Om man inte vill åka slalom kan man åka runt i vår omgivning och besöka våra fina lokala gårdsbutiker och caféer.  Och även ta en lugn promenad, hinna sitta ner och spela spel med barnen eller kanske bara läsa en bok.

Vi erbjuder detta paket till er och hoppas att ni kommer att få en underbar helg hos oss!

Paketet är för en grupp på max 8 personer, lakan tillkommer om man önskar hyra dessa.

Våffelpaketet

Detta ingår:En tur med häst och släde runt odlingslandskap och på mossen som avslutas med våffelbakning över öppen eld. Kaffe, te eller saft med våfflor sylt och grädde.Boende fredag - söndag.
Pris för en grupp med max 8 personer : 5900kr

Kokkaffe i jaktstugan paketet

Detta ingår: En tur med häst och släde runt på mossen och i skogsbrynet som avslutas i den lilla jaktstugan utan el med kokkaffe och skrabbelucker som steks på kaminen.
Boende fredag - söndag. 
Pris för en grupp med max 8 personer: 6300:-
Hällgräddad pizza paketet

Detta ingårEn tur med häst och släde efter en hällgräddad pizza som ni intar i 'Skattegårdens bakstuga. Boende fredag - söndag.
Pris för en grupp med max 8 personer: 6800kr

Laga mat utomhus

I samarbete med Outdoor Support i Ulricehamn har vi möjlighet att skräddarsy ett anpassat paket med utomhus matlagning för ert sällskap. Över öppen eld så lagar man mat och umgås. Vad man vill äta planeras ihop och detta kan ju vara ett bra sätt att pausa i naturen på en längre cykeltur eller en dags vandring. Så är det ju också så att maten blir ju alltid godare ute eller hur? 


Bokas direkt till oss via mail: ingela.g.johansson@gmail.com